ANP5 mei '12 23:05

Messi vermaakt op laatste thuisduel Guardiola

EPA
EPA

BARCELONA (ANP) - Lionel Messi heeft de laatste thuiswedstrijd van trainer Josep Guardiola van FC Barcelona opgeluisterd met zijn 47e, 48e, 49e en 50e competitietreffer van het seizoen. De Argentijn had met het kwartet aan doelpunten een groot aandeel in de zege op Espanyol (4-0).

De stadsderby stond in het teken van het nakend afscheid van Guardiola. De succesvolle oefenmeester leidde zijn ploeg naar 13 prijzen, waaronder twee keer de Champions League en drie landstitels. Fans scandeerden tijdens het duel voortdurend de naam van de coach die Frank Rijkaard in 2008 opvolgde.

Messi dook na zijn vierde treffer ook in de armen van Guardiola, die volgende week nog met FC Barcelona op bezoek gaat bij Real Betis. Na het laatste competitieduel volgt nog de bekerfinale tegen Athletic Bilbao. Een zichtbaar geëmotioneerde Guardiola wandelde na de wedstrijd onder luid applaus van de dankbare aanhang richting de middenstip en bedankte op zijn beurt de fans. ,,Het was een voorrecht om hier te werken'', zei hij met tranen in de ogen. ,,Het waren fantastische jaren.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen