ANP6 aug '12 07:59Aangepast op 6 aug '12 08:37

Omzettoename voor Arseus

BRUSSEL (AFN) - Arseus heeft in de eerste zes maanden van het jaar de omzet flink zien toenemen. Dat maakte de medisch toeleverancier maandag bekend.

Arseus realiseerde opbrengsten van 268,3 miljoen euro. Dat is ruim 15 procent meer dan een jaar geleden. De autonome groei kwam uit op 5 procent. Het bedrijfsresultaat (ebit) van Arseus dikte met 21,1 procent aan tot 24,5 miljoen euro. Netto kwam het resultaat uit op circa 15,3 miljoen euro. Topman Ger van Jeveren sprak van ,,overtuigende resultaten'' waarbij alle onderdelen autonome groei behaalden.

Arseus mikt dit jaar op een ,,gezonde autonome omzetgroei en een rentabiliteit die naar verwachting sneller groeit dan de omzet''. Volgens topman Ger van Jeveren is een gezonde omzetgroei circa 3 procent.

Onrust

Het bedrijf merkt op dat de invoering van de vrije tandartstarieven in Nederland voor veel onrust heeft gezorgd op de 'dentale markt'. Hierdoor werden investeringen uitgesteld, wat een effect had op Arseus Dental. Vooral in het tweede kwartaal zakten de investeringen daar fors in.

Fagron zag de opbrengsten toenemen tot 141,1 miljoen euro. Dat is een toename van bijna 30 procent. Bij Dental steeg de omzet met 2,5 procent tot 83,6 miljoen euro. Arseus Medical zag de omzet dalen, met 0,3 procent, tot 25,7 miljoen euro.

Topman Van Jeveren gaf tegen het ANP aan dat Arseus nog circa 75 miljoen euro beschikbaar heeft voor overnames. Daarbij wordt met name gekeken naar toevoegingen bij de takken Fagron en Corilus. ,,We hebben een goed gevulde pijplijn waar u meer over gaat horen in de tweede helft van het jaar'', zo stelde hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen