ANP5 sep '12 16:27

Britse overheid onderzoekt hoge benzineprijs

LONDEN (AFN) - De Britse consumentenautoriteit OFT gaat de hoge brandstofprijzen tegen het licht houden. Dat is woensdag bekendgemaakt. De gestegen prijzen van benzine en diesel baren de overheid in het door een recessie geplaagde land veel zorgen.

OFT raadpleegt onder meer leveranciers en consumenten om te bepalen of de prijzen aan de pomp een eerlijke afspiegeling zijn van de gemaakte kosten. Ook wil de concurrentiewaakhond weten of zorgen over bijvoorbeeld prijsafspraken die leven bij sommige buitenlandse toezichthouders, ook in Groot-Brittannië van toepassing zijn.

,,Wij hebben besloten in brede zin een blik te werpen op deze sector om mensen de gelegenheid te geven hun zorgen met ons te delen'', aldus OFT-directeur Claire Hart. ,,Dat zal ons helpen om vast te stellen of klachten over concurrentieproblemen gegrond zijn en of nadere actie noodzakelijk is.''

Britse automobilisten klagen steen en been over de hoge benzineprijzen. Onder meer de machtige boulevardkrant The Sun voert fel campagne tegen de stijgende prijzen. De Britse regering is daar zeer gevoelig voor. Een golf van protestacties geleid door vrachtwagenchauffeurs en boeren tegen de hoog opgelopen dieselprijs veroorzaakte in 2000 een grote chaos.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen