ANP16 mrt '12 07:23

Nikkei boekt kleine winst

TOKIO (ANP) - In Tokio is de beurs vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers deden het wat rustiger aan na de recente sterke opmars. De Japanse beurs schommelde gedurende een zeer rustige handelsdag tussen winst en verlies en bleef dicht bij het slotniveau van een dag eerder.

De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,1 procent hoger op 10.129,83 punten. Dat is de hoogste slotstand in 8 maanden tijd. De Japanse beurs steeg deze week 4 dagen op rij en boekte een weekwinst van 2,1 procent.

Onder de Japanse exportbedrijven werden vrijdag wat winsten genomen na sterke koersstijgingen eerder deze week. Een lichte stijging van de Japanse yen zorgde daarnaast ook voor verkoopdruk in de exportsector.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen vrijdag licht omlaag onder aanvoering van de energiebedrijven. In Hongkong noteerde de Hang Seng 0,2 procent lager in de middaghandel en in Seoul daalde de Kospi 0,5 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde met een verlies van 0,1 procent. De Australische beurs wist deze week met 1,5 procent te klimmen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen