ANP26 dec '12 16:27

Veldrijder Nys wint in Zolder

HEUSDEN-ZOLDER (ANP) - Sven Nys heeft woensdag de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder op zijn naam gebracht. De Belgische veldrijder reed in de laatste ronde met succes weg bij zijn landgenoot Niels Albert. De Tsjech Zdenek Stybar kwam als derde over de finish. Lars van der Haar was de beste Nederlander op de zevende plaats.

Nys nam met zijn zege ook de leiding in de wereldbeker over van wereldkampioen Albert. Hij boekte de derde overwinning van dit seizoen in de cyclus en bracht zijn totaal aantal zeges op 13.

Nys liet dinsdag weten dat hij door zijn goede resultaten is gaan twijfelen over zijn toekomst. Hij kondigde eerder aan in maart 2014 te stoppen, maar hij domineert dit seizoen als vanouds en overweegt nog wat langer door te gaan. Hij maakte Heusden-Zolder opnieuw de dienst uit met Albert. In de laatste ronde ging hij voor alles of niets. ,,Het was op sommige stukken ogen dicht en hopen dat je op de fiets blijft. Ik heb er hier vaak naast gezeten. Het geeft een goed gevoel om nu weer een keer te winnen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen