ANP30 mrt '12 13:27

Hoge Raad sluit zaak ASMI

ANP
ANP

ALMERE (AFN) - De Hoge Raad heeft besloten dat er definitief geen onderzoek naar wanbeleid hoeft te worden ingesteld bij ASM International. Dat liet de toeleverancier aan de chipindustrie vrijdag weten.

Daarmee bevestigde de Hoge Raad een uitspraak van de Ondernemingskamer. Die besloot in april vorig jaar dat het onderzoek naar wanbeleid niet hoefde te worden afgemaakt. De zaak is hiermee volledig afgedaan, aldus ASMI.

Investeringsfondsen Hermes en Fursa vroegen in 2009 een onderzoek aan. Zij kregen in eerste instantie gelijk van de Ondernemingskamer. Dat vonnis werd echter vernietigd door de Hoge Raad, waarna ook de Ondernemingskamer tot een ander inzicht kwam.

Het conflict tussen de onderneming en de twee aandeelhouders heeft een lange voorgeschiedenis. Hermes en Fursa wilden aanvankelijk dat ASMI zichzelf zou opsplitsen. In 2008 was er sprake van dat het bedrijf zou worden overgenomen door het Amerikaanse Applied Materials en een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Dit ketste uiteindelijk af waarna de procedure bij de Ondernemingskamer van start ging.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen