ANP19 dec '12 05:18

Genomineerden in spanning voor Gouden Loekie

HILVERSUM (ANP) - De Ster Gouden Loekie 2012 wordt woensdagavond uitgereikt. Reclamespots die kans maken op deze publieksprijs, zijn Ditzo, SIRE, Telfort, Wakker Dier en het Wereld Natuur Fonds.

De prijs wordt uitgereikt tijdens een live-uitzending op Nederland 1 nadat televisiekijkers via sms of de telefoon hun stem hebben uitgebracht op hun favoriete commercial. De Ster doneert de opbrengst van de stemronde aan Serious Request van 3FM.

,,Ieder jaar komen er duizenden nieuwe commercials op de Nederlandse televisiezenders voorbij. Het is een fantastische prestatie om tussen al die commercials op te vallen en sympathie te verwerven'', zegt algemeen directeur Arian Buurman van de Ster. Ze noemt de top 5 divers en kleurrijk.

Verzekeraar Ditzo is genomineerd met het spotje waarin John de Wolf in een Amsterdams ziekenhuis ligt. SIRE maakt kans met de spot 'Handen af van onze hulpverleners', terwijl Telfort met de commercial 'lekker lang bellen' meedingt naar de publieksprijs. Wakker Dier behoort tot de kanshebbers met de spot 'Koop geen plofkip'. De vijfde nominatie is 'Ik ben geen vloerkleedje' waarmee het Wereld Natuur Fonds zich verzet tegen de georganiseerde misdaad die tijgers doodt voor het maken van nutteloze producten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen