ANP17 jun '12 23:16Aangepast op 17 jun '12 23:43

Rustig op Jonckbloetplein in Den Haag

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Op het Jonckbloetplein in Den Haag zijn zondagavond geen grote ongeregeldheden uitgebroken, zo meldde de politie zondagavond. Op het plein was het na de vorige twee wedstrijden van het Nederlands elftal erg onrustig.

Volgens de politiewoordvoerder is wel de Mobiele Eenheid (ME) ingezet, omdat er met vuurwerk werd gegooid, er een steen was gegooid en omdat er een klein brandje was aangestoken. Dat was de reden voor de politie en de ME om de mensen op en rondom het plein te sommeren te vertrekken.

,,Het plein is nu leeg en uit de zijstraten worden de mensen nu verwijderd. Dat gaat volgens ons prima'', aldus een woordvoerder. De politie was massaal aanwezig in de omgeving.

Andere steden

In de drie andere grote steden houden Oranjesupporters zich rustig. De politie in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam melden geen grote incidenten na afloop van de wedstrijd.

Ook in Charkov houden de supporters zich goed, meldt een woordvoerder van het Nederlandse politieteam dat relschoppers in de gaten houdt. ,,Het stadion loopt vlot leeg, er valt geen onvertogen woord'', aldus de zegsman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen