ANP13 jun '11 19:33

Wall Street lager na opleving

NEW YORK (AFN) - In Wall Street gingen de koersen van de aandelen maandag na een hogere opening toch weer verder omlaag. Overnamenieuws stuwde de koersen bij de opening van de beurs.

Zo vloog de koers van herverzekeraar Transatlantic Holding met 16 procent omhoog na een akkoord over overname door de Zwisterse Allies World Assurance. Timberland, bekend van de schoenen, steeg zelfs 42 procent op de overname door VF Corp, een onderneming die doet in vrijetijdskleding.

Nieuws over overnames en fusies stuwt doorgaans ook de koersen van andere aandelen omhoog. Het geeft immers aan dat bedrijven nog geld in kas hebben en dat ze bovendien een nieuw avontuur aan durven. De koersen gingen direct na de opening dan ook over de volle breedte omhoog, maar het licht hogere niveau werd niet vastgehouden.

Zorg over huizenmarkt en werkloosheid

Halverwege de dag leek het op de Amerikaanse beurzen weer als de afgelopen tijd. De zorg over de huizenmarkt en de werkloosheid in eigen land bleek de beleggers nog steeds in de greep te hebben. Daar kwam bij het gesteggel in Europa over de aanpak van de Europese schuldencrisis. Bovendien wezen analisten op het grote verschil in prijs tussen de Amerikaanse light crude olie en de Brentolie. Dit werd in verband gebracht met de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten.

Na bijna vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager 11927 punten. De S&P 500-index was toen 0,3 procent gedaald naar 1266 punten. De Nasdaq-index daalde 0,5 procent naar 2631 punten.

Gerelateerde artikelen