ANP24 sep '11 17:10Aangepast op 24 sep '11 18:36

'Versterking EFSF in oktober bekrachtigd'

WASHINGTON (ANP) - De nationale parlementen van de eurolanden stemmen voor medio oktober in met de afspraken die hun regeringsleiders ruim 2 maanden geleden maakten over de versterking van hun noodfonds (EFSF) en nieuwe hulpleningen voor Griekenland. Dat stelde een woordvoerder van Eurocommissaris Olli Rehn (Monetaire Zaken) zaterdag.

Eerder op de dag sprak Rehn zelf nog over een snellere implementatie van de beloftes. ,,We hebben er vertrouwen in dat voor eind september alle eurolanden de afspraken hebben geratificeerd'', stelde hij in zijn bijdrage aan de najaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Zijn woordvoerder gaf later echter aan dat de commissie nog altijd mikt op een volledige ratificatie voor half oktober.

De euroleiders spraken op 21 juli af het EFSF onder meer de mogelijkheid te geven obligaties van landen met financiële problemen op te kopen. Daarnaast werd voor 109 miljard euro aan nieuwe hulpleningen toegezegd aan Griekenland. Vooralsnog zijn die afspraken slechts in enkele eurolanden door het parlement bekrachtigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen