ANP23 mei '11 08:27Aangepast op 23 mei '11 08:47

Spyker heeft al 30 miljoen euro van Pang Da

ANP
ANP

ZEEWOLDE (AFN) - Het Chinese Pang Da Automobile is begonnen aan gesprekken met de Chinese autoriteiten, waaronder de National Development and Reform Commission (NDRC), voor toestemming om geld te steken in Spyker Cars en Saab Automobile. Dat heeft Spyker Cars maandag voorbeurs laten weten.

Dinsdag heeft Spyker al 30 miljoen euro euro van Pang Da ontvangen, zo liet Spyker maandag weten. Daarvoor had het bedrijf geen toestemming nodig, noch voor het importeren en verkopen van de Zweedse auto's in China.

Verder werd bekend dat Spyker Cars op korte termijn wordt omgedoopt tot Swedish Automobile NV.

Spykertopman

Spykertopman Victor Muller liet weten dat hij optimistisch is over de aanstaande investering van de Chinezen die volgens Muller in eerste instantie bedoeld is voor de distributie van de auto's en in een later stadium ook voor de productie van Saabs in China.

De vorige overeenkomst van Spyker met het Chinese autobedrijf Hawtai liep spaak omdat dat bedrijf geen toestemming kreeg van de autoriteiten om geld te steken in Spyker/Saab. De topman van Pang Da, Pang Qinghua, liet weten dat de eerste gesprekken met de NDRC in goede sfeer zijn verlopen en dat de vooruitzichten goed zijn.

Later deze week gaat het Chinese gezelschap op bezoek bij de Saabfabriek in het Zweede Trollhättan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen