ANP6 dec '11 18:14Aangepast op 6 dec '11 20:43

Wavin: verbeterd bod Mexichem nog te laag

ANP Xtra
ANP Xtra

MEXICO-STAD (AFN) - Buizenfabrikant Wavin vindt het verhoogde bod dat het Mexicaanse bedrijf Mexichem op de Nederlandse onderneming heeft uitgebracht nog te laag. Het bod is onacceptabel, aldus Wavin, omdat de prijs van 9 euro per aandeel ,,het bedrijf en de vooruitzichten onderwaardeert''.

Mexichem meldde dinsdag het niet bindende bod van 8,50 dat in november werd uitgebracht met 0,50 cent te verhogen. Daarnaast deed Mexichem een aantal aanvullende beloftes wat betreft het bestuur van Wavin, de operationele structuur van het bedrijf en de rechten van werknemers.

Hoewel Mexichem zei ,,snel'' een positieve reactie van het Nederlandse bedrijf te ontvangen, laat Wavin nu weten dat ,,toekomstige gesprekken afhankelijk zijn van een prijs die acceptabel is voor het bestuur en de Raad van Commissarissen''. Ook wil Wavin voldoende bevestiging over een aantal niet-financiële zaken in het voorstel van Mexichem.

Operationele structuur

Het Mexicaanse bedrijf liet juist weten het verbeterde bod te zien als ,,een manier om op vriendelijke manier de zaken vooruit te brengen''.

Mexichem biedt, behalve een premie van 137 procent op de beurskoers van 18 november, ook aan om de operationele structuur van Wavin intact te houden, evenals het hoofdkantoor in Nederland. Daarnaast blijft het bedrijf ook een raad van commissarissen houden, waarbij de meerderheid van de leden wel benoemd wordt door Mexichem. Het Mexicaanse bedrijf belooft ook de bestaande rechten van werknemers te respecteren.

Delta Lloyd

Delta Lloyd, met 7,9 procent een van de grotere aandeelhouders van Wavin, liet dinsdag bij monde van vermogensbeheerder Jack Jonk ook weten dat er nog steeds een gat zit tussen het nieuwe bod en de waarde die Delta Lloyd aan Wavin toedicht. ,,De stand-alone waarde van Wavin ligt volgens ons ruim boven de 10 euro per aandeel. Vervolgens moet er nog een discussie plaatsvinden hoe de waarde van de synergieën moet worden verdeeld.''

De premie van 137 procent op de koers van 18 november ,,lijkt heel wat, maar de koers van Wavin lag in de zomer ook op dat niveau. Het percentage zegt dus meer iets over het huidige marktsentiment''. Jonk voegt daar aan toe nog steeds de strategische overwegingen van een overname van Wavin goed te begrijpen. ,,Het is van veel kanten bezien een goed idee''.

Boekenonderzoek

Volgens Jonk toont het verbeterde bod van Mexichem aan dat het bedrijf serieus geinteresseerd is in Wavin. Er kan echter pas echt over de prijs worden gepraat als Mexichem boekenonderzoek heeft gedaan. Een woordvoerder namens Mexichem liet dinsdag echter weten dat het bedrijf nog niet bezig is met een boekenonderzoek.

Wavin noteerde dinsdag bij het sluiten van de handel op 7,83 euro, een verlies van 0,9 procent. Ten opzichte van een maand geleden noteert het bedrijf 1,2 procent lager.

Gerelateerde artikelen