ANP5 nov '11 11:47

Papandreou bij president voor overleg

ATHENE (AFN) - De Griekse premier George Papandreou is zaterdagmorgen omstreeks 11.00 uur (Nederlandse tijd) bij het paleis van president Karolos Papoulias aangekomen. Papandreou is met het staatshoofd besprekingen begonnen over de vorming van een coalitieregering.

Voordat hij met het staatshoofd achter gesloten deuren in beraad ging, zei Papandreou dat politieke consensus cruciaal is om verkiezingen te voorkomen en om het lidmaatschap van Griekenland van de eurozone te beschermen.

De premier overleefde in de nacht van vrijdag op zaterdag na een urenlange vergadering een vertrouwensstemming in het parlement. Hij wil een brede coalitie vormen om te voorkomen dat de internationale noodsteun voor Griekenland wordt opgeschort. Het is echter de vraag of Papandreou die coalitie ook zal gaan leiden.

Diverse kleine oppositiepartijen hebben aangegeven dat ze bereid zijn om toe te treden tot de coalitie, mits Papandreou opstapt en plaats maakt voor minister van Financiën Evangelos Venizelos. Hij is op dit moment de tweede man binnen de socialistische regeringspartij Pasok. Papandreou heeft zelf gezegd dat hij niet aan het pluche is vastgeplakt.

Gerelateerde artikelen