ANP9 mrt '11 10:39

'Magath moet vertrekken bij Schalke 04'

GELSENKIRCHEN (ANP) - Felix Magath gaat in Duitsland Louis van Gaal (Bayern München) achterna. Ook de trainer van Schalke 04 moet ondanks een doorlopend contract na dit seizoen vertrekken. Dat melden het Duitse persbureau DPA en de Duitse krant WAZ woensdag op basis van diverse bronnen. Een officiële bevestiging van de naderende scheiding is nog niet gegeven.

De 57-jarige Magath, onder meer oud-coach van Bayern München, in sinds juli 2009 werkzaam bij Schalke 04. Zijn contract loopt pas medio 2013 af. Behalve als hoofdtrainer fungeert hij tevens als technisch manager en bestuurslid bij de volksclub uit Gelsenkirchen waar de Nederlandse spits Klaas-Jan Huntelaar onder contract staat.

Magath reageerde kortaf op de berichtgeving over zijn komende vertrek in de zomer. ,,Ik heb met niemand van de clubleiding gesproken. Ik weet van niets. Ik reken erop dat ik mijn contract gewoon ga uitdienen'', liet hij weten op de website van het Duitse voetbalblad 'Kicker'.

Bekerfinale

Schalke speelt woensdagavond in de Champions League thuis tegen Valencia, na een veelbelovende 1-1 in Spanje. De ploeg van Magath bereikte tevens ten koste van Bayern München de Duitse bekerfinale. In de Bundesliga staat Schalke evenwel op de teleurstellende tiende plaats, de grote financiële investeringen tijdens de zomer vorig jaar in de spelersgroep ten spijt.

Magath, die in 2009 het modale VfL Wolfsburg naar de landstitel leidde, wilde bij zijn aanstelling binnen vier jaar met Schalke het Duitse kampioenschap veroveren. De omvangrijke aanhang wacht al sinds 1958 op een nieuwe triomf in de Bundesliga. De fans van Schalke liggen al maanden overhoop met Magath, die te veel macht naar zich toe zou hebben getrokken.

Gerelateerde artikelen