ANP7 mrt '11 16:45

Verkoop motoren en brommers nog op zijn gat

AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van motoren en brommers is nog lang niet terug op het niveau van voor de crisis. De verkoop van motorfietsen daalde in de maand februari met 7,5 procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder.

Die van brommers liet een daling van meer dan 35 procent zien. Alleen van snorfietsen werden er meer verkocht dan een jaar eerder, zo blijkt uit maandag gepresenteerde cijfers van RAI Vereniging.

Het afgelopen jaar was al een slecht jaar voor verkopers van motoren en brommers. Over heel 2010 daalden de verkopen van motorfietsen met 14,5 procent tot ruim 12.000 stuks en die van brommers met bijna 19 procent tot ruim 32.500. De verkoop van snorfietsen liet een plus van ruim 11 procent zien.

Februari

In februari werden er 657 nieuwe motoren op kenteken gezet, 1820 bromfietsen en 2847 snorfietsen.

De RAI weet volgens een woordvoerder niet of, en zo ja wanneer het tij weer keert voor brommers en motors. ,,De autoverkoop is allang weer uit het dal, de tweewielers lopen daar duidelijk achteraan. Alhoewel de snorfiets juist ongekend populair is.'' Anderzijds was de klap voor de tweewielers in 2009 niet zo groot als die bij de autoverkoop.

Motorfietsen worden volgens de woordvoerder vaak gezien als een extraatje. ,,Wat vooral leuk is en makkelijk in het Nederlandse verkeer. Maar een lange strenge winter helpt niet en regen ook niet.'' Veel Nederlanders hebben wel een motorrijbewijs maar niet de bijbehorende motor.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen