ANP2 dec '11 13:44

'Imtech niet geïnteresseerd in Bravida'

AMSTERDAM (AFN) - Ingenieursbedrijf Imtech heeft geen interesse in Triton-dochter Bravida. Imtech is door de recente overname van elektrotechniekbedrijf NEA al sterk gegroeid in Scandinavië. Bovendien is de prijs die Triton zou vragen veel te hoog. Dit schat analist André Mulder van Kepler Capital Markets.

Met de inlijving van NEA in 2010 haalt Imtech dit jaar al een verdubbeling van de omzet in Scandinavië in vergelijking met een jaar eerder, denkt Mulder. Volgens de analist wil Imtech wel verder uitbreiden in Scandinavië, maar is Bravida met een jaaromzet van 1,1 miljard euro in 2010 te groot voor Imtech. Bovendien is de geschatte vraagprijs van 750 miljoen euro, ongeveer 11 keer de operationele winst van 2010, erg hoog.

Woensdag meldde persbureau Reuters op basis van bronnen binnen Bravida dat het bedrijf interesse zou hebben in het bedrijf. Ook ING gelooft niet dat Imtech Bravida wil kopen. Volgens ING wordt Imtech nu genoemd als overnamekandidaat, omdat het in 2008 NVS ook van Triton kocht.

Donderdag om 10.50 uur noteerde het aandeel Imtech 0,1 procent lager op 19 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen