ANP8 dec '11 15:09

'Vlakke opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen donderdag naar verwachting vlak tot licht lager openen. Net als in Europa blijven beleggers voorzichtig in afwachting van de uitkomsten van de cruciale eurotop, die later op de dag in Brussel begint.

De aankondiging dat de Europese Centrale Bank (ECB) meer liquiditeitsmaatregelen zal nemen om de banken te ondersteunen, leek even te zorgen voor optimisme onder beleggers. In Europa veerden de beurzen op na de aankondiging en ook de Amerikaanse openingsindicatoren lieten een stijging zien. De markten bleven echter zeer nerveus in aanloop naar de EU-top.

De ECB verlaagde eerder op de dag de rente van 1,25 naar 1 procent. De rentestap was conform de verwachting van economen. Het was de tweede renteverlaging op rij.

Uitkeringen

Op macro-economisch gebied werd voorbeurs bekendgemaakt dat het aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten in de afgelopen week sterker dan verwacht is afgenomen.

De openingsindicatoren wijzen momenteel op een nagenoeg onveranderde opening voor de Amerikaanse beurzen. Woensdag kwamen de beurzen in New York ook nauwelijks van hun plaats. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger en de Nasdaq sloot onveranderd.

Gerelateerde artikelen