ANP31 okt '11 09:36

'TNT Express voedt vertrouwen niet'

AMSTERDAM (AFN) - Het kwartaalbericht van TNT Express geeft weinig voeding aan het vertrouwen in het bedrijf. Dat concludeerde SNS Securities maandag.

TNT Express boekte in het derde kwartaal een marginale omzetgroei, terwijl de operationele winst met 13,5 procent afnam. Het bedrijf waarschuwde eerder deze maand al voor tegenvallende resultaten in het afgelopen kwartaal. Klanten kiezen steeds vaker voor goedkope transportmogelijkheden. Daarnaast vallen de volumes op de lijn Azië-Europa tegen en heeft het bedrijf nog altijd problemen met de bedrijfsvoering in Brazilië.

,,Oninspirerend zoals verwacht, doen de kwartaalcijfers van TNT Express weinig om het vertrouwen te voeden'', aldus SNS. Volgens Rabobank waren de resultaten zoals verwacht, terwijl er op de Amerikaanse markt nog geen sprake was van herstel.

De kwartaalcijfers kregen wel een redelijk positief onthaal aan het Damrak. Na een aarzelende start was TNT Express om 9.25 uur het best presterende aandeel in de AEX, met een koerswinst van 2,2 procent tot 6,01 euro. De hoofdindex stond op dat moment op een verlies van 0,9 procent.

Gerelateerde artikelen