ANP16 mei '11 00:22Aangepast op 16 mei '11 01:41

Verliezend Twente door duizenden gehuldigd

ANP
ANP

ENSCHEDE (ANP) - Het kampioenschap mag dan op een haar na aan FC Twente voorbij zijn gegaan, maar in thuisstad Enschede werden de spelers zondagavond als helden ontvangen. Net als vorig jaar, toen Twente de competitie wist te winnen, stonden urenlang duizenden mensen aan de kant van de weg om de spelersbus toe te juichen.

Nadat de spelers vanaf Amsterdam per helikopter waren teruggekeerd, vertrok de bus vanaf de luchthaven ten noorden van Enschede richting de brouwerij van Grolsch. Op een groot deel van de route was het zo druk dat de bus muurvast kwam te staan tussen een rood-witte mensenmassa. Veel fans hadden er geen enkel probleem mee om uren te wachten op de vertraagde bus. Op kruispunten dromden grote groepen fans samen, met blikjes bier en bengaals vuurwerk in de hand wachtend tot de bus langs kwam rijden.

Trots

Even voor half twee 's nachts, na een rit van vijf uur en drie kwartier, bereikte de bus zijn bestemming. Ook bij de poort van de brouwerij stonden nog fans klaar om de equipe van trainer Michel Preud'homme toe te juichen.

Volgens de politie en de gemeente verliep het Twentse volksfeest zonder wanklank. In totaal werden dertien mensen aangehouden wegens vernielingen, openbaar dronkenschap en het verstoren van de orde. Twee mensen zitten vast wegens mishandeling.

Voor de spelers was de intocht een mooie ervaring na het 3-1 verlies tegen Ajax. ,,We zijn tweede geworden, maar het maakt voor deze mensen niets uit", zei aanvoerder Peter Wisgerhof voor de microfoon van TV Oost. ,,Ze zijn trots op wat we allemaal bereikt hebben dit seizoen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen