ANP13 dec '11 16:42

Luikse slachtoffers Maastricht lichtgewond

ANP
ANP

MAASTRICHT (ANP) - Het merendeel van de zes slachtoffers van de aanslag in Luik die naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht zijn vervoerd, mag dinsdag nog naar huis. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis gezegd. Hun verwondingen vallen mee.

De woordvoerder verwacht niet dat zich nog nieuwe gewonden zullen melden. Dat heeft hij begrepen na overleg met de autoriteiten in Luik.

De slachtoffers kwamen uit België. In ieder geval drie van hen hadden scherfverwondingen. Het ziekenhuis probeert contact te krijgen met familieleden die hen kunnen ophalen. Slachtofferhulp België is ingeschakeld om ze thuis op te vangen.

'Onder controle'

Drie slachtoffers zijn met Nederlandse ambulances vervoerd. Die waren naar Luik gereden om assistentie te verlenen. De meldkamer ambulancezorg in Luik had daarom gevraagd. Hoewel het de bedoeling was om weer terug te rijden, bleek dat niet meer nodig. ,,De situatie met gewonden lijkt onder controle", concludeerde ook hoofd meldkamer van de GGD Zuid Limburg, Harry Coenen.

Hoe de andere drie slachtoffers bij het ziekenhuis zijn aangekomen, is onbekend. ,,Misschien zijn ze op eigen gelegenheid gegaan of zijn ze door Belgische ambulances vervoerd", aldus Coenen.

Gerelateerde artikelen