ANP8 dec '11 11:53

Verhagen: geen andere veiling door studie NMa

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Hoewel de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt of telecombedrijven KPN, Vodafone en T-Mobile prijsafspraken hebben gemaakt, zal een geplande veiling van telecomfrequenties niet in vorm gewijzigd worden. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) donderdag geschreven aan de Tweede Kamer.

PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel zei dinsdag dat bekeken moet worden of bedrijven die strafbare feiten hebben begaan, uitgesloten kunnen worden van de veiling. Deze staat gepland voor zomer volgend jaar.

,,Marktpartijen, waaronder de nieuwkomers, hechten aan snelle duidelijkheid over de exacte veilingvoorwaarden. Daarnaast speelt het feit dat eind februari 2013 de huidige vergunningen van marktpartijen aflopen'', schrijft Verhagen.

De bewindsman is dan ook ,,voornemens op zeer korte termijn de regels voor de veiling vast te stellen''. Hij ziet ,,in het lopende onderzoek geen reden om de veiling anders vorm te geven''. De Kamer zei eerder snel met Verhagen in debat te willen over de situatie.

Gerelateerde artikelen