ANP29 dec '11 06:54Aangepast op 13 jul '18 20:50

iPhone met stip terug op drie

Auteur: BNR Webredactie
ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Na een jaar niet in de top 10 te hebben gestaan is de iPhone in 2011 terug in de lijst met meest gezochte woorden op Marktplaats. De smartphone van Apple komt dit jaar met stip binnen op drie. Dat maakte Marktplaats donderdag bekend.

Vorig jaar viel het toestel van Apple-oprichter Steve Jobs nog buiten de top 10 en moest het concurrent BlackBerry voor laten gaan. De smartphone van de Canadese producent Research in Motion bezet dit jaar de zesde plaats op de lijst.

'Gratis' was evenals voorgaande jaren het meest gezochte woord op de website. Het percentage zoekopdrachten naar dat woord steeg met 6 procent. De vraag naar auto's en in het bijzonder naar wagens met automaat bleef eveneens onverminderd groot. 'Automaat' was ook dit jaar, evenals in 2010, de op één na gebruikte zoekterm. Daarnaast vallen de hoge klasseringen op van 'BMW' (vierde), 'cabrio' (vijfde) en 'Mercedes' (zevende).

Schoenen

De top 10 wordt gecompleteerd door interieuronderneming Riviera Maison, woonboulevard Ikea en Vingino, producent van kinderkleding. Als het om de meest geplaatste advertenties gaat, scoorden schoenen met ruim 2 miljoen advertenties het hoogst.

Dagelijks worden op Marktplaats 300.000 advertenties geplaatst. Dat komt neer op gemiddeld drie tot vier nieuwe advertenties per seconde. In totaal zijn op de site dit jaar circa 110 miljoen advertenties geplaatst, een toename van 10 procent in vergelijking met een jaar eerder. Vooral de laatste jaren kent de site een spectaculaire groei. In maart 2009 werd de 250 miljoenste advertentie geplaatst. De 500 miljoenste advertentie was afgelopen zomer een feit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen