ANP16 aug '11 07:31

Forse winststijging Van Lanschot

ANP Xtra
ANP Xtra

DEN BOSCH (AFN) - Van Lanschot heeft de winst in het eerste halfjaar van 2011 fors zien toenemen. Dat blijkt dinsdag uit de cijferpresentatie van de bank.

Het nettoresultaat kwam uit op 40,8 miljoen euro, een toename van 85 procent ten opzichte van de 22,1 miljoen euro een jaar geleden. In vergelijking met het tweede halfjaar van 2010 nam de winst echter met 6 procent af, van 43,6 miljoen euro.

Van Lanschot geeft geen concrete winstverwachting voor de rest van het jaar, vanwege de onzekere situatie op de financiële markten.

Verdere voortgang

Wel denkt Van Lanschot dat het dit jaar ,,verdere voortgang'' zal maken in het behalen van genormaliseerde winstniveaus. ,,Wanneer het herstel van de economische activiteit aanhoudt, kan dit behaald worden in 2013'', aldus Van Lanschot.

De turbulentie op de financiële markten moet dan echter niet te zwaar worden, zo waarschuwt de bank. ,,Een positieve factor daarbij is dat de blootstelling in staatsobligaties bij Van Lanschot beperkt is tot Nederland, Duitsland en in beperkte mate Zwitserland, Frankrijk en Canada.''

Gerelateerde artikelen