ANP8 mei '11 21:12

De Boer: nu voorbereiden op echte finale

ANP
ANP

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Frank de Boer van Ajax keek direct na de verloren bekerfinale tegen FC Twente (3-2) al vooruit op de slotwedstrijd van de eredivisie, opnieuw tegen FC Twente. In dat onderlinge duel staat de landstitel op het spel. ,,We gaan ons nu voorbereiden op de echte finale'', merkte de oefenmeester fijntjes op.

De Boer: ,,Deze was het toetje. Laten zij de beker dan maar hebben en wij het volgende week doen. Dat is het allerbelangrijkste. Maar ik had ze liever allebei gehad.'' De trainer wisselde tijdens de finale Nicolae Boilesen en Demy de Zeeuw, om ze te sparen voor de competitiekraker van volgende week zondag tegen de Tukkers.

De Boer vond dat zijn elftal grote delen van de wedstrijd had gedomineerd. ,,Op twintig minuten in de tweede helft na hebben wij gedomineerd. In de verlenging waren alleen wij maar aan de bal. Het is jammer dat de krachten wegvloeiden bij bepaalde mensen, waardoor we net niet het verschil konden maken. Ik denk dat we gezien het spelbeeld misschien wel meer hadden verdiend.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen