ANP10 mrt '11 15:07

Lagere opening Wall Street verwacht

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting lager. Een tegenvallend cijfer over het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS kwam bovenop zorgen over een nieuwe opleving van de Europese schuldencrisis en een tegenvallend Chinees macrocijfer.

Kredietbeoordelaar Moody's kondigde donderdagochtend aan zijn beoordeling van Spanje te verlagen. De Chinese import groeide in februari sterker dan de export.

,,Verschillende factoren spelen een rol. China kwam naar buiten met een handelstekort dat zeker de markt verraste. En er wordt ook scherp gelet op Moody's verlaging van Spaans schuldpapier'', aldus een markteconoom in New York.

Werkloosheidsuitkering

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bleek dat afgelopen week 397.000 Amerikanen een eerste aanvraag voor een werkloosheidsuitkering hebben gedaan. Dit was meer dan een week eerder en meer dan door economen was voorzien.

Een halfuur voor handelsaanvang wijst de future op de S&P 500-index op een opening die 0,6 procent lager zal zijn dan het slot van woensdag. Op basis van de stand van de future op de Nasdaq opent de technologiebeurs 0,6 procent in de min.

Gerelateerde artikelen