ANP2 dec '11 13:42

Kleine winst Japanse beurs

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs vrijdag licht hoger gesloten. Net als in Europa en New York namen de Japanse beleggers na de recente sterke stijging wat gas terug. Daarnaast werd gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag zal worden vrijgegeven. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 8643,75 punten.

De handelsvolumes op de Japanse beurs bleven laag. De Japanse automaker Nissan klom 1,1 procent na sterke autoverkopen in de Verenigde Staten in de maand november. Concurrent Honda Motor zakte daarentegen 0,2 procent nadat bleek dat de autofabrikant opnieuw marktaandeel heeft verloren op de Amerikaanse markt. Toyota won 1 procent na een bescheiden groei van de autoverkopen in de VS.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten vrijdag een gemengd beeld zien. De Hang Seng in Hongkong daalde 0,2 procent in de middaghandel en de Kospi in Seoul bleef ongewijzigd. In Sydney steeg de All Ordinaries 1,4 procent, ondanks dat kredietbeoordelaar Standard & Poor's de beoordeling van de grote Australische banken heeft verlaagd. Speculatie over een renteverlaging door de Australische centrale bank ondersteunde de markt in Sydney.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen