ANP31 dec '11 23:12

Oudejaarsavond vooralsnog zonder problemen

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - De jaarwisseling verloopt tot dusver in het grootste deel van het land zonder veel problemen. Verscheidene politiekorpsen spreken wel van relatief veel klachten over vuurwerkoverlast, maar de incidenten beperken zich tot nu toe tot kleine brandjes.

In Utrecht is een persoon neergestoken in de Waalstraat. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en is buiten levensgevaar. Twee personen zijn aangehouden. Ook meldde de politie dat er enkele auto's zijn uitgebrand.

Hoewel in Rotterdam zaterdagavond enkele mensen zijn aangehouden met te zwaar vuurwerk, spreekt de woordvoerster van een rustige avond. Hetzelfde geluid is te horen bij de korpsen in de provincies Noord-Brabant, Limburg en Noord-Nederland. ,,Het is hier ontstellend rustig’’, aldus de woordvoerster van de politie Limburg-Noord.

Vuurwerkpistool

In Emmen werd de politie gealarmeerd toen vanuit een groep van 50 tot 60 jongeren mogelijk met een vuurwerkpistool in de lucht werd geschoten. Ook zouden er lawinepijlen zijn afgestoken. Dat gebeurde in de wijk Angelso. De politie haalde versterking, maar volgens een woordvoerder ging het grootste deel al uiteen. De rest toen ze vermanend door agenten waren toegesproken.

In de stad Groningen verrichtte de politie vier arrestaties, onder meer wegens joyriding, vuurwerkovertredingen en brandstichting. Een verdachte zit nog vast .

In Den Haag is een twitteraar aangehouden. Hij bedreigde politiemensen en zal de jaarwisseling op het politiebureau doorbrengen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen