ANP10 mei '11 08:36Aangepast op 10 mei '11 11:29

Prins aan de slag bij Antonov

AMSTERDAM (AFN) - Maker van versnellingsbakken Antonov heeft prins Bernard van Oranje-Nassau van Vollenhoven weten te strikken als niet-uitvoerend lid van de directie. Het bedrijf maakte dit dinsdag bekend en stelde ,,bijzonder verheugd te zijn'' over de aanstelling. De functie van niet-uitvoerend directielid is vergelijkbaar met een commissariaat.

De tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven komt op een moment dat het in Engeland gevestigde bedrijf de overgang maakt van het ontwerpen van transmissiesystemen naar de productie en marketing ervan. De onderneming stelt in het persbericht over de prins, een fervent autoracer, dat ,,zijn ondernemerskwaliteiten en managementervaring alsmede zijn netwerk en interesse in de automotive industrie van grote waarde zijn bij een succesvolle verdere uitvoering van de strategie''.

De 41-jarige prins studeeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en in Georgetown Washington. Hij is de medeoprichter van IT-dienstverlener Levi9 Global Sourcing. De prins trouwde in 2000 met Annette Sekrève en samen hebben ze drie kinderen.

Het Financieele Dagblad tekende dinsdag de telefonische reactie van de prins op: ,,Ze komen met een uitrol van producten, die technisch slim en mooi zijn gebouwd.'' Het is het eerste commissariaat voor de prins bij een beursgenoteerde onderneming.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen