ANP12 jun '11 08:19

Uitreiking TMF Awards in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De vijftiende editie van de TMF Awards vindt zondag plaats op de Javakade in Amsterdam. Onder anderen dj Chuckie, Kane, De Jeugd van Tegenwoordig en Ben Saunders treden op tijdens het TMF Awards Festival.

De optredens op drie verschillende podia worden afgewisseld met de uitreikingen van de muziekprijzen. Onder anderen Waylon, Kim Feenstra, Lieke van Lexmond en Lauren Verster overhandigen de awards. Veronica van Hoogdalem en Amir Charles verzorgen de presentatie van het muziekfestijn, dat van 16.00 uur tot 23.00 uur duurt.

De muziekprijzen werden tot en met 2008 uitgereikt tijdens een grote show, eerst in Ahoy en later in de Heineken Music Hall. In 2009 introduceerde de zender het TMF festival, eerst in Rotterdam, vorig jaar in Enschede.

Vorig jaar waren The Opposites de grote winnaars. Het rapduo kreeg onder meer de Superchart Award voor het nummer Broodje Bakpao. Dit jaar hebben meer dan 130.000 jongeren gestemd voor een van de genomineerden voor prijzen als beste vrouwelijke en mannelijke artiest.

Gerelateerde artikelen