ANP4 mei '11 14:23

NXP buigt verlies om in winst

ANP
ANP

EINDHOVEN (AFN) - De Nederlandse chipfabrikant NXP Semiconductors heeft in het eerste kwartaal van dit jaar weer winst gemaakt. Dat maakte de voormalige Philipsdochter woensdag bekend.

De nettowinst (op basis van de Amerikaanse boekhoudmethode GAAP berekend) bedroeg 187 miljoen dollar. Een jaar geleden leed NXP in het eerste kwartaal een verlies van 345 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2010 leed NXP ook nog verlies, van 118 miljoen dollar. De omzet daalde op jaarbasis met minder dan 1 procent tot 1,08 miljard dollar. Op kwartaalbasis was er sprake van een stijging van een kleine 1 procent in de omzet.

Vooral het identificatie-segment deed het volgens topman Richard Clemmer goed. Dit segment groeide op jaarbasis met 40 procent. NXP zag een ,,zeer kleine impact'' van de ramp in Japan op het auto-segment van het bedrijf.

In het tweede kwartaal rekent NXP op een omzetgroei van 2 à 5 procent uit de verkoop van producten. De operationele marge op NON-GAAP basis zal rond de 21 procent liggen. In het eerste kwartaal lag dit op 20,6 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen