ANP7 mrt '11 16:26

Transavia zoekt 200 man cabinepersoneel

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij transavia.com heeft tweehonderd man nieuw personeel nodig. Een ongekend groot aantal na jaren van krimp of pas op de plaats. Dat zei Transaviatopman Bram Gräber maandag.

Nu heeft de maatschappij ongeveer vijfhonderd man in dienst en daar komen in het seizoen nog een paar honderd tijdelijke krachten bij. De vacatures gelden zowel voor vast als tijdelijk personeel.

De dochter van KLM heeft drie nieuwe vliegtuigen en breidt het aantal routes en vluchten dit jaar flink uit. Transavia verhoogt de capaciteit vanaf Schiphol en Eindhoven dit jaar met 11 procent. ,,Waarbij we hopen op 15 procent meer passagiers'', aldus Gräber.

Prijsvechter easyJet

De Transaviabaas laakt het optreden van prijsvechter easyJet die zegt alleen meer vluchten vanaf Schiphol te gaan doen als de luchthaven de maatschappij tegemoetkomt met voordeliger tarieven. ,,Wij hebben de luchthaven niet om korting gevraagd.''

Volgens Gräber heeft Transavia juist een concurrentienadeel op easyJet op Schiphol en op Ryanair op Eindhoven. easyJet vliegt vanaf Amsterdam vanaf de goedkopere H-pier, waar passagiers het zonder slurf aan de gate moeten stellen. Op Eindhoven krijgt Ryanair korting omdat ze daar zoveel vluchten vandaan doen. ,,Met een marge niet groter dan een Big Mac is dat een hele grote achterstand.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen