ANP29 dec '11 16:05

'Weer tientallen doden door geweld in Syrië'

CAÏRO (ANP) - Verspreid door Syrië zijn donderdag tientallen mensen om het leven gebracht. Dit ondanks de aanwezigheid van waarnemers van de Arabische Liga in het dictatoriaal geregeerde land, zo meldden woordvoerders van oppositionele organisaties.

Sommige bronnen spreken van zeker 21 doden, anderen gaan uit van 29 sterfgevallen. In dorpen in de omgeving van de hoofdstad Damascus doodden leden van de veiligheidsdiensten zeker tien personen, aldus een woordvoerder van de oppositionele organisatie Comités voor Lokale Coördinatie. Daarnaast zouden er veel doden zijn gevallen in de centraal gelegen provincies Homs en Hama.

Betogers in de Syrische stad Duma zijn donderdag beschoten terwijl waarnemers van de Arabische Liga in de stad verbleven. Dit hebben activisten in Duma, 7 kilometer ten noordoosten van de Syrische hoofdstad Damascus, gemeld.

Waarnemers liga beschoten

De voorzitter van een overkoepelende raad van oppositiebewegingen, Burhan Ghalioun van de Syrische Nationale Raad, heeft donderdag in Caïro gezegd dat de waarnemers van de liga zelf ook zijn beschoten toen ze in Homs waren, een bolwerk van de oppositie tegen het regime van president Bashar al-Assad, 130 kilometer ten noorden van Damascus.

Ghalioun wist niet wie het vuur op de waarnemers had geopend. Bewoners van de wijk waar ze waren, Khalidiya, namen ze volgens Ghalioun in hun huizen op om ze te beschermen. Niemand zou gewond zijn geraakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen