ANP5 nov '11 07:50

Alle Chinese mijnwerkers gered

PEKING (ANP) - Alle 45 Chinese mijnwerkers die onder de grond vast waren komen te zitten na een ongeluk in een kolenmijn in de stad Sanmenxia, zijn weer boven de grond. Dat meldde de Chinese staatstelevisie zaterdag.

Een aantal kompels moest met ambulances naar het ziekenhuis worden gebracht, maar geen van hen verkeert in levensgevaar. De laatste vermiste, voor wiens leven eerder werd gevreesd, werd wel op een brancard naar buiten gedragen. Reddingswerkers moesten een schacht van honderden meters diep graven, om bij de mijnwerkers te komen.

In totaal acht mijnwerkers kwamen om het leven toen donderdagavond een aardbeving van 2,9 op de schaal van Richter in de oostelijke provincie Henan een steenlawine in de mijn veroorzaakte. Daardoor werden de mijnwerkers afgesloten van de buitenwereld.

Eerder werden er al 21 kompels gered uit de mijn. Anderen wisten zelf te ontsnappen. Het komt niet vaak voor dat een mijnongeluk relatief zo goed afloopt. Sinds april 2010 was er een dergelijke reddingsactie niet zo succesvol. Het toegestroomde publiek en de naasten van de kompels konden hun geluk dan ook niet op: op de staatstelevisie was live een juichende menigte te zien.

Gerelateerde artikelen