ANP25 feb '11 12:21

Accell verkoopt minder fietsen

AMSTERDAM (AFN) - Fietsenfabrikant Accell, bekend van onder meer Batavus, heeft vorig jaar minder stads- en kinderfietsen in Nederland verkocht. Dat was een van de redenen waarom de omzet in Nederland afnam. Dat zei topman René Takens vrijdag tijdens een persconferentie naar aanleiding van de jaarcijfers van het bedrijf.

,,Mensen gaan naar grootwinkelbedrijven of kijken toch eerder op Marktplaats'', zo constateerde hij. Ook de weersomstandigheden speelden een belangrijke rol. Door de lange winter, begin 2010, kwam het fietsseizoen pas laat op gang. Mei en augustus waren zeer natte maanden en het vierde kwartaal was ongunstig vanwege de kou en sneeuwval.

Verder gaat in Nederland de regeling voor bedrijfsfietsen veranderen. Hierdoor wordt het voor werknemers en werkgevers minder aantrekkelijk om een bedrijfsfiets aan te schaffen. Accell verkocht daardoor in 2010 al minder bedrijfsfietsen en denkt dat dit in 2011 zal doorzetten. ,,We praten met het ministerie om toch een op fietsen toegespitste regeling te krijgen'', zei Takens.

Accell zag de omzet in Nederland in 2010 met 5 procent dalen tot 225 miljoen euro. De vraag naar elektrische fietsen en fietsonderdelen en -accessoires was wel goed.

Gerelateerde artikelen