ANP17 nov '11 07:24

Pharming verkleint verlies

ANP
ANP

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft het nettoverlies over de eerste 9 maanden van het jaar teruggedrongen tot 13,3 miljoen euro. Dat is 21,3 miljoen euro minder dan een jaar eerder, zo meldde het bedrijf donderdag.

De omzet groeide in de periode van januari tot en met september tot 2,3 miljoen euro, tegen 0,2 miljoen euro een jaar eerder. Dit kwam vooral door de lancering van het geneesmiddel Ruconest in december vorig jaar. Het kleinere nettoverlies dankte Pharming vooral aan lagere financieringskosten en het stopzetten van de DNage-activiteiten.

De operationele kosten van het bedrijf stegen met ruim een half miljoen euro tot 15,1 miljoen euro. Eind september had het bedrijf 9,8 miljoen euro in kas.

Spannende ontwikkeling

Pharming gaf verder aan in gesprek te zijn met diverse partijen voor de mogelijke uitrol van Ruconest, een behandeling voor de zwelling van zachte weefsels, in Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf hoopt hierover in de komende kwartalen meer duidelijkheid te kunnen geven.

Pharming ontving in de afgelopen maanden ook diverse verzoeken voor licenties en samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van proteïnen. Het bedrijf noemt dit een ,,spannende ontwikkeling'', maar geeft ook aan zonder partners geen nieuwe projecten te willen starten. Het bedrijf onderzoekt naar eigen zeggen belangrijke mogelijkheden in Azië en Zuid-Amerika.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen