ANP16 dec '11 08:21

'Omzet Witte Molen onder bandbreedte'

MEEUWEN (AFN) - De omzet van kleindiervoeder Witte Molen zal dit jaar naar verwachting licht onder de eerder genoemde bandbreedte van 11 tot 12 miljoen euro uitkomen. Dat meldde de onderneming vrijdag in aanloop naar een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Daar zal gesproken worden over het bod dat investeringsmaatschappij Value8 op het bedrijf heeft gedaan.

Witte Molen meldt verder dat dat het resultaat over voortgezette activiteiten over dit jaar rondom het break-evenpunt zal uitkomen. Dit dankzij ,,aanhoudende en stringente kostenbesparingen''.

De afgelopen weken ,,vertraagt de orderintake in lijn met de marktontwikkelingen''. Voor 2012 verwacht de onderneming eveneens een break-evenresultaat en een omzet tussen de 11 en 12 miljoen euro.

Extra financiering

Met Value8 heeft Witte Molen overeenstemming bereikt over extra financiering van 150.000 euro. De aflossingsdatum van een lening van 290.000 euro is verschoven naar 15 maart 2012.

Witte Molen heeft zijn aandeelhouders overigens opgeroepen om tegen het ongevraagde bod van Value8 te stemmen. Volgens de onderneming is het bod van 5 euro per aandeel weliswaar ,,meer dan fair'', maar Witte Molen denkt dat de inmiddels doorgevoerde saneringsactiviteiten kunnen resulteren in hogere opbrengsten per aandeel. Witte Molen zegt ook niet te passen bij de overnamecriteria van Value8.

De investeringsmaatschappij van Peter Paul de Vries heeft al een groot belang in Witte Molen. Vorige week zei De Vries dat al 30 procent van de aandelen bij Value8 zijn aangemeld, waarmee het belang van de investeringsmaatschappij toeneemt tot ongeveer 60 procent.

Gerelateerde artikelen