ANP2 dec '11 13:48

Schäuble: oorzaken van crisis bestrijden

BERLIJN (AFN) - Bezuinigingen en strenger toezicht op de Europese begrotingsregels zijn volgens Duitsland, Nederland en Finland nog altijd de beste middelen om de voortwoekerende schuldencrisis te bestrijden. Dat bleek vrijdag na afloop van een overleg tussen de ministers van Financiën van de drie landen, Wolfgang Schäuble, Jan Kees de Jager en Jutta Urpilainen.

,,We moeten de problemen oplossen door de oorzaken te bestrijden'', stelde Schäuble. Daarvoor zijn wijzigingen in Europese verdragen nodig, herhaalde hij het standpunt van de Duitse regering. Duitsland dringt er al lange tijd op aan dat verdragswijzigingen strenger toezicht op nationale begrotingen mogelijk moeten maken.

Verder moeten de eerder afgesproken maatregelen om het reddingsfonds voor eurolanden te versterken volgens de Duitse minister snel worden uitgevoerd. De Jager en Urpilainen drongen tijdens de gezamenlijke persconferentie aan op een grotere rol van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bij de bestrijding van de schuldencrisis. Schäuble ging hier niet op in.

Gerelateerde artikelen