ANP19 aug '11 18:27Aangepast op 19 aug '11 18:49

Apple evenveel waard als alle eurozonebanken

EPA
EPA

LONDEN (AFN) - De Amerikaanse smartphonemaker Apple is nu evenveel waard als de 32 grootste banken in de eurozonelanden. Dat is het loutere gevolg van de sterke daling van de aandelenkoersen van deze banken zoals het Spaanse Santander, het Franse BNP Paribas en Deutsche Bank, terwijl de koers van Apple tegelijkertijd alleen maar stijgt.

Eerder op vrijdag daalde de Dow Jonesindex van de eurozonebanken met 4 procent, waarmee de totale waarde van deze banken op 340 miljard dollar uitkwam. Apple was op dat moment meer waard, als gevolg van het succes van innovatieve technologische producten als de iPod, iPhone en iPad.

De bankenindex moest sinds begin juli een derde prijsgeven door angst bij beleggers dat banken misschien miljarden verliezen op hun staatsobligaties in de eurozonelanden. Sinds mei 2007 verloren de banken maar liefst driekwart van hun waarde.

Op 11 augustus was Apple bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen ook al het meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten. De beurswaarde van het technologieconcern kwam toen uit op ruim 337 miljard dollar. De smartphonemaker ging daarmee oliegigant ExxonMobil voorbij, dat een beurswaarde had van bijna 331 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen