ANP11 mei '11 15:51

Lagere opening voor Wall Street

NEW YORK (AFN) - Wall Street is woensdag negatief aan de handelsdag begonnen. Cijfers die wijzen op een mogelijke langzame afkoeling van de Chinese economie werden positief ontvangen, maar het hoger dan verwachte handelstekort van de Verenigde Staten trok een wissel op het positieve sentiment.

Enkele minuten na de openingsgong noteerde de Dow-Jonesindex met hoofdfondsen 0,4 procent lager op 12.706 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor eveneens 0,4 procent tot 1352 punten. Schermenbeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 2866 punten.

Uit China kwamen woensdag gemengde berichten. Hoewel de inflatie in de tweede economie van de wereld nog hoog is, was de minder grote groei van de industriële productie goed nieuws voor beleggers. Het lijkt erop dat de Chinese economie aan het afkoelen is, waardoor nieuwe maatregelen om oververhitting tegen te gaan mogelijk niet nodig zijn.

Handelstekort van de VS

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel bleek dat het handelstekort van de VS in maart is opgelopen tot 48,2 miljard dolar. Dat is het hoogste niveau sinds juni 2010. De export steeg met 4,6 procent tot het recordniveau van 172,7 miljard dollar. De import nam met 4,9 procent toe tot 220,8 miljard dollar.

Het aandeel van Johnson & Johnson (J&J) kreeg er 0,8 procent bij. De bank Goldman Sachs raadt beleggers aan het aandeel te kopen, waar het eerder een neutrale positie tegenover J&J hield.

AIG

Het aandeel van verzekeraar AIG won 2 procent. Het door de staat geredde bedrijf maakte bekend ruim 100 miljoen aandelen te gaan verkopen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën zal op zijn beurt 200 miljoen aandelen AIG verkopen. Met dit plan komt het weer publiek worden van AIG een stap dichterbij.

Warenhuis Macy's meldde voor het begin van de handel een hoger dan verwachte winst over het eerste kwartaal. Bovendien verhoogde het bedrijf zijn verwachting voor heel 2011. De cijfers van Macy's zijn een indicatie voor de data over de detailhandelsverkopen die later deze week naar buiten komen. Het aandeel won 8,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen