ANP4 mei '11 08:23Aangepast op 4 mei '11 08:43

Logica vertrouwt op stijgende omzet

ANP
ANP

LONDEN (AFN) - Automatiseerder Logica heeft er vertrouwen in dat de omzet dit jaar sneller zal groeien dan de markt. Dat maakte de onderneming woensdag bekend in een handelsbericht over het eerste kwartaal.

Wel wijst de onderneming op een dempend effect op de prestaties in het tweede kwartaal, onder meer door vakanties en een trager dan verwacht herstel in de Benelux. Kostenbesparingen zullen bijdragen aan een bescheide verbetering van de marge.

Logica zag de omzet in het eerste kwartaal uitkomen op 978 miljoen pond (circa 1,1 miljard euro), waar analisten in doorsnee rekenden op 959 miljoen pond. Het aantal orders dikte met 29 procent aan tot circa 1,4 miljard pond. Topman Andy Green sprak van een ,,goede start van het jaar wat betreft omzet en orders''.

Bezuinigingen publieke sector

In de Benelux daalde de omzet van Logica met 5 procent tot 121 miljoen pond. Daar constateerde het bedrijf dat de bezuinigingen in de publieke sector zorgen voor een aanhoudende vertraging van het herstel. Dat overschaduwde de ,,goede groei'' in de commerciële sector. Logica gaat personeel dat actief is in de publieke sector overzetten naar commerciële projecten.

Ook in het Verenigd Koninkrijk daalde de omzet, met 4 procent tot 179 miljoen pond. Door het orderboek denkt Logica dat de activiteiten in de tweede helft van het jaar terug zullen keren naar groei.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen