ANP27 mei '11 08:50

Overzicht ochtendkranten 27 mei

HET FINANCIEELE DAGBLAD

Hoeder van 'Tabaksblat' kritiseert TNT

Jos Streppel, voorzitter van de commissie die toeziet op de code-Tabaksblat voor goed ondernemingsbestuur, deelt de kritiek op TNT over de beschermingsconstructie die de afgesplitste pakketdivisie Express meekreeg.

Ontslagsoap Roto Smeets vervolgd bij rechtbank

Het ontslag van directeur Bernard van der Heijden bij drukkerij Roto Smeets begint het karakter van een soap aan te nemen. Een gang naar de rechter lijkt onafwendbaar.

Shell lonkt naar Russisch gas

Shell-topman Peter Voser heeft woensdag in Rusland onderhandeld over nieuwe olie-en gasprojecten in de Zwarte Zee, de Noodelijke Karazee en bij het oostelijke eiland Sachalin. De Russische autoriteiten maakten woensdagavond bekend dat er gesprekken zijn geweest.

Fair Trade Original zoekt koper voor verliesgevende mode- en keramiekhandel

Fair Trade Original, de oudste groothandel in 'eerlijke producten' in Europa, zoekt een overnamekandidaat voor zijn verlieslatende non-foodafdeling. ,, De afzet komt onvoldoende van de grond. We weten het grote publiek niet goed te bereiken'', zo licht algemeen directeur Mike Jansen het besluit toe.

DE TELEGRAAF

Beleggingsfonds

Honderden boeren dreigen volgens De Telegraaf hun zuurverdiende pensioengeld kwijt te raken, nu het beleggingsfonds Phanos op omvallen staat. De boeren, uit voornamelijk de noordelijke provincies, kregen jaren geleden het advies van landbouworganisatie LTO om hun spaargeld te investeren in het beleggingsfonds van vastgoedconcern Phanos. Van de ingelegde 51 miljoen euro zou in het fonds inmiddels nu nog maar acht miljoen over zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen