ANP9 dec '11 13:38Aangepast op 9 dec '11 15:10

Bombrief ontploft op kantoor Rome

ROME (ANP) - Op een kantoor van Equitalia in Rome, de instelling die in Italië de pensioenpremies int, is vrijdag een bombrief ontploft. De directeur van het kantoor, die de brief opende, raakte een kootje van een van zijn vingers kwijt. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA.

Donderdag werd een brief met een explosief poeder onderschept, die was geadresseerd aan bestuursvoorzitter Josef Ackermann van de Deutsche Bank. Die brief zou zijn verstuurd door een anarchistische groepering, de Informele Anarchistische Federatie (FAI). De organisatie zou nog twee bombrieven hebben verstuurd. Het is niet duidelijk of de ontplofte brief van vrijdag daar één van is.

De FAI zou in december vorig jaar ook twee bompakketten hebben verstuurd. Die ontploften bij de ambassades van Zwitserland en Chili in Rome. Op beide locaties vielen gewonden bij het openmaken. ,,We hebben besloten om onze stem opnieuw te laten voelen met woorden en met daden. Laten we het heersende systeem vernietigen’’, stelde de FAI destijds.

Gerelateerde artikelen