ANP17 nov '11 18:40

'Griekse afschrijving over enkele weken'

ATHENE (AFN) - Private investeerders waaronder banken verwachten dat over enkele weken een overeenkomst is gesloten voor een afschrijving van 50 procent op Griekse schulden. Dat heeft algemeen directeur Charles Dallara van de internationale bankenorganisatie Institute of International Finance (IIF) donderdag gezegd.

Dallara gaf aan dat er donderdag een speciaal crediteurencomité is gevormd. De partijen die daarin hebben plaatsgenomen bezitten 70 tot 80 procent van de Griekse leningen die in private handen zijn.

De IIF-topman verwacht dat een afschrijving van 50 procent een belangrijk verschil zal maken in het herstellen van het vertrouwen van de financiële markten in Griekenland. Hij sloot een grotere afschrijving dan 50 procent op de Griekse schulden uit.

Dallara denkt ook niet dat er in andere landen in de eurozone radicale afschrijvingen zoals in Griekenland nodig zullen zijn. ,,Ik ontken niet dat landen, zoals Italië en Spanje, problemen hebben. Maar geen van deze problemen vereisen eenzelfde oplossing als in Griekenland''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen