ANP25 feb '11 09:55Aangepast op 25 feb '11 10:11

Groeitempo uitzendwerk neemt af

DEN HAAG (AFN) - In het laatste kwartaal van vorig jaar zijn voor de derde keer op rij meer uitzenduren gedraaid dan in het voorgaande kwartaal. Het tempo van de groei valt echter wel terug. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

In de laatste drie maanden van 2010 groeide het aantal uitzenduren met 2 procent vergeleken met het derde kwartaal. In het tweede en derde kwartaal van vorig jaar nam het aantal gewerkte uren door uitzendkrachten nog met respectievelijk ruim 5 en 3 procent toe ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Het dieptepunt van het aantal uitzenduren lag in het eerste kwartaal van 2010. ,,Sindsdien is er sprake van groei'', weet econoom Peter Hein van Mulligen van het CBS. ,,Uit de lichte terugval van de groei kan niet geconcludeerd worden dat de groei er nu uit is.''

Wel moet het aantal uitzenduren nog een tijdje doorgroeien om op het niveau van voor de economische crisis te belanden. In het tweede kwartaal van 2008 was het hoogtepunt. ,,Daar zitten we nu nog 15 procent onder'', aldus Mulligen.

Gerelateerde artikelen