ANP3 mei '11 22:53

Jimmy Jump draaft maar door

BARCELONA (ANP) - Jaume Marquet Cot is er dinsdagavond weer eens in geslaagd als ongenode gast een wedstrijd te verstoren. Ditmaal FC Barcelona - Real Madrid in de halve eindstrijd van de Champions League. Jimmy Jump, zoals de geuzennaam van de Catalaanse malloot luidt, draafde vlak voor het begin van de tweede helft van de vierde opeenvolgende 'Clasico' op, maakte een rondje over het veld en werd pas op weg naar de uitgang getackeld.

De ordedienst had gewaarschuwd kunnen zijn. Jimmy Jump, die vlak voor de aftrap van in de WK-finale tussen Spanje en Nederland de wereldbeker een rode muts probeerde op te zetten, woont haast om de hoek. Doorgaans laat hij ook niet na een actie tevoren rond te bazuinen om die naderhand te exploiteren op zijn website.

Voor zijn bezopen daad in Johannesburg vorig jaar moest hij een boete betalen van een paar honderd euro. Door ingrijpen van de FIFA kreeg niemand de tv-beelden te zien. In Camp Nou nam Jimmy, die in 2010 ook het Eurovisie songfestival een ongewenst optreden bezorgde, ten overstaan van een miljoenenpubliek revanche.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen