ANP3 mei '11 16:53Aangepast op 3 mei '11 17:14

TNT Express focust op Brazilië en China

ANP
ANP

HOOFDDORP (AFN) - TNT Express richt zijn aandacht de komende tijd vooral op autonome groei in de opkomende markten Brazilië en China. Dat zei financieel directeur Bernard Bot dinsdag bij een toelichting voor analisten van de strategie van TNT Express.

TNT kende afgelopen jaar onverwacht grote problemen in Brazilië met de integratie van de twee bedrijven die het daar in de afgelopen jaren kocht. Het bedrijf is nu echter vastberaden die problemen op te lossen, stelde bestuurster Marie-Christine Lombard. Zij is de beoogde ceo van TNT Express na de splitising van TNT Post en Express, die eind mei moet plaatsvinden.

,,Het splitsingsproces heeft de aandacht van het bestuur vorig jaar duidelijk afgeleid van de problemen in Brazilië'', stelde Lombard. ,,Ik had die problemen eerder moeten zien. Nu is alles erop gericht die problemen op te lossen. Ik committeer mijzelf daaraan. Ik ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken. Ik wil niet dat mijn naam wordt verbonden aan verlies in Brazilië.''

De activiteiten in Brazilië moeten volgend jaar winst maken. In China verwacht TNT vanaf 2013 winstgevend te zijn, gaf Bot aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen