ANP18 aug '11 09:32

'Vertrek CEO positief voor aandeel SBM'

AMSTERDAM (AFN) - Het aangekondigde vertrek van topman Tony Mace van SBM Offshore is een positieve aanjager voor het aandeel van het bedrijf. Dat concludeerden analisten van Rabobank donderdag. Ze verhoogden hun advies voor het aandeel van houden naar kopen.

Eerder op de dag werd bekend dat Mace ,,in het licht van de recente gebeurtenissen'' aan het einde van 2011 vertrekt. SBM Offshore verraste de markt eind juli met een winstwaarschuwing door een last van 450 miljoen dollar te nemen op twee langlopende projecten (Yme en Deep Panuke). De donderdag voorbeurs gepubliceerde halfjaarresultaten waren uiteindelijk wel iets beter dan de markt had verwacht.

De analisten vinden het positief dat Mace opstapt ,,na kostenoverschrijdingen in 2008, 2009, 2010 en 2011''. Mace zal worden opgevolgd door de Fransman Bruno Chabas. ,,De nieuwe ceo gaat zich mogelijk ook richten op het verbeteren van de transparantie'', aldus de Rabo-analisten, die het fijn vinden dat Chabas een ,,relatieve buitenstaander'' is. De Fransman kwam vorig jaar mei voor het bedrijf werken.

De analisten stelden het koersdoel op 20 dollar. Donderdag om 9.20 uur noteerde het aandeel 3,2 procent hoger op 14,43 euro. De AEX verloor tegelijkertijd 0,7 procent.

Gerelateerde artikelen