ANP2 mei '11 14:55Aangepast op 2 mei '11 15:11

GDF Suez begint jaar goed

PARIJS (AFN) - Het Franse energieconcern GDF Suez meldt over het eerste kwartaal van dit jaar een stijging van de omzet met bijna 7 procent naar 25,5 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat (ebitda) met ruim 6 procent steeg naar 5,5 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

GDF Suez zag bovendien de schuldenlast afnemen tot 39,9 miljard. Dat is 2,9 miljard minder dan bij de jaarwisseling en het gevolg van een betere kasstroom én gunstige effecten van wisselkoersen.

Topman Gérard Mestrallet toont zich tevreden met de behaalde resultaten. GDF Suez, dat in 2008 ontstond door de fusie van Gaz de France en Suez, staat voor een nieuwe mijlpaal. Het wil een belang nemen van 70 procent in het Britse International Power.

In Nederland

GDF Suez verkocht in Nederland minder stroom aan grote afnemers en minder gas als gevolg van het zachtere weer.

De onderneming maakte maandag ook bekend een akkoord te hebben gesloten met de nationale oliemaatschappij van Maleisië om vanaf augustus volgend jaar gedurende 3,5 jaar lng (vloeibaar gemaakt aardgas) te leveren. GDF Suez ziet Azië als een belangrijke groeimarkt van lng.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen