ANP2 dec '11 16:01Aangepast op 5 dec '11 10:44

Schultz: ECT moet concurrentie accepteren

ROTTERDAM (AFN) - Containeroverslagbedrijf ECT moet gewoon accepteren dat het te maken krijgt met concurrentie door de komst van nieuwkomers op de 2e Maasvlakte. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is in elk geval niet van plan de concurrentie tegen te houden. Dat zegt de VVD-bewindsvrouw in een interview met Nieuwsblad Transport.

,,Voor ECT betekent het misschien een paar jaar rode cijfers, maar daarna weer zwarte. Dat is de markt die zich ontplooit en groeit'', aldus Schultz.

ECT, veruit het grootste containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven, krijgt vanaf 2014 te maken met twee grote concurrenten die hun terminals vestigen op de nog in aanbouw zijnde 2e Maasvlakte. Het gaat om APM Terminals van het Deense Maersk en Rotterdam World Gateway van onder andere DP World uit Dubai.

Overcapaciteit

ECT, eigendom van het Chinese Hutchison Port Holdings, vreest dat hierdoor overcapaciteit ontstaat die grote schade oplevert. Het bedrijf wil dat er ,,verstandiger wordt omgegaan met uitbreiding van de capaciteit'' en wil hierover afspraken maken.

Met dat pleidooi ving ECT tot nu toe bot bij Havenbedrijf Rotterdam, en nu ook bij Schultz: ,,,We hebben er naar gekeken, maar ik ga niet de concurrentie tegenhouden. Dat ECT concurrentie zou krijgen was al duidelijk, en ook dat het goed zou zijn voor Rotterdam.''

Het bedrijf liet vrijdag via een woordvoerder weten kennis te hebben genomen van de uitspraken van de minister en vooralsnog niet de behoefte te voelen er commentaar op te geven.

Gerelateerde artikelen