ANP29 mei '11 22:34

Goedemondt en Lebbis kanshebbers Poelifinario

AMSTERDAM (ANP) - Cabaretiers Ronald Goedemondt en Hans Sibbel, alias Lebbis, maken kans op de Poelifinario 2011. Dat maakte comédienne Sara Kroos zondagavond bekend in haar VARA-programma Sara op zondag op Radio 2, aldus het Bureau Promotie Podiumkunsten.

De Poelifinario is de cabaretprijs voor de theatermaker met het indrukwekkendste programma van het seizoen. Lebbis is genomineerd met zijn programma Branding (pimped) en Goedemondt met Binnen de lijntjes.

De jury roemt Lebbis voor ,,zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit.'' Over Goedemondt zegt ze: ,,Achter een dikke schil aan grappen en grollen staat echter een cabaretier die zich kwetsbaar opstelt''.

Andere prijzen

De Poelifinario 2010 ging naar Claudia de Breij. De prijs is een initiatief van de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties (VSCD).

Kroos maakte ook de genomineerden bekend voor Neerlands Hoop 2011, de VSCD-cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Dames Voor Na Vieren, Daniël Arends en Thijs Maas maken kans op deze onderscheiding.

De winnaars worden op 23 oktober bekendgemaakt in de Kleine Komedie in Amsterdam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen